Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI)

Zentán a Thurzó Lajos Közművelődési Központ és a Kis Szent Teréz Egyházközösség beruházásában épül a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. A 400 négyzetméter alapterületű létesítmény építését a Magyar Köztársaság Kormánya és a Határon Túli Magyarok Hivatala finanszírozza. Célja: felvállalni és segíteni a közművelődési munkát, tanácsadást és szolgáltatásrendszert a kultúra és a tudományosság minden olyan területén, ahol a közeljövőben nincs esély kizárólag magyar érdekeltségű intézmények létrehozására. Feladata tehát: egy délvidéki magyar könyv- és levéltári gyűjtemény, azaz dokumentációs központ létrehozása (ennek szakmai hátterét kezdetben a zentai Városi Könyvtár és a Történelmi Levéltár szakemberei biztosítják), de rendszergazdája kíván lenni annak a közművelődési információs hálózatnak is, amely azokra a városi és kistelepülési alaphálózatokra épül majd, amelyek idővel lehetővé teszik, hogy az elektronikus világháló közegében az egyetemes magyarsághoz, a magyar nemzeti kultúrához és nyelvhez tartozók közötti intenzív kapcsolat fennmaradhasson -- vagy új életre kelhessen -- még akkor is, ha ennek az interakciónak a résztvevői a földrajzi térben egymástól elválasztva élnek.

Hírforrás: Magyar Szó, 2002. aug. 23., Bábi Csaba és Hajnal Jenő közlése
2002. október 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=vajdasagi_magyar_muvelodesi_intezet_(vmmi)
Régebbi hírforrás(ok): Magyar Szó, 2002. aug. 23., Bábi Csaba és Hajnal Jenő közlése
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról