Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vajna viszi a MaNDA archívumát?

-?Jelenleg próbáljuk értelmezni, ennél többet nem szeretnék nyilatkozni - reagált Lovas Lajos, a Manda igazgatója lapunknak a határozattal kapcsolatban.
A kormány a háttérintézmények számának csökkentéséről szóló terve már év elején ismert volt. Ekkor indult el a háttérlobbi a Mandán belül működő, jelentős mozgóképes könyvtárral rendelkező, korábban Magyar Nemzeti Filmarchívumként ismert intézményért. Ezt a közgyűjteményt szívesen vitte volna a Magyar Művészeti Akadémia, az Országos Széchenyi Könyvtár is, de úgy tudjuk, csak a Magyar Nemzeti Filmalap terjesztett be tervet arról, hogy a jövőben mit kezdene vele és hogyan üzemeltetné nyereségesen az archívumot. De csakis az archívumot, a Manda egészében Vajnáéknak sem kellett.
Az ózdi filmes "ősrobbanás" ötletgazdája Szőcs Géza, egykori kulturális államtitkár, aki 2011-ben "forradalmat" emlegetett a filmintézet bázisán létrejött Manda állami megalapítása és Ózd "felemelése" kapcsán. Az eredeti terv szerint az élményparkon túl itt hozták volna létre a szerverközpontot az ország teljes kultúrkincsének digitalizálása és egy központi honlapon való közzététele érdekében, de a nagyközönség(?) számára egyelőre még nem nyílt meg az intézmény.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról