Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Valentin-napi olvasójegy - tapasztalatok

A múlt héten beszámoltunk egy Valentin-napi kísérletről - Valentin-napi olvasójegy - kísérlet beiratkozás-ösztönzésre link . Azóta tapasztalatok is születtek, melyről Szörényi Szabina kölcsönző könyvtáros és Musztács Krisztián könyvtáros (Halis-könyvtár) számol be.
- Az olvasók kedves gesztusként, örömmel fogadták a speciális, színes olvasójegyet link (kék, citromsárga, narancssárga, sötét zöld, világoszöld, rózsaszín, lila, barna, vajszínű). A kampány 7 munkanapja alatt összesen
- 31 fő kapott ünnepi olvasójegyét (100 Ft-ért),
- 7 olvasó újította meg tagságát (korábban már volt tag)
- 2 fő volt új beiratkozó.
Gyerekek, tinédzserek, fiatalok, barátnők, barátok kértek, és válogattak a színes olvasójegyek közül. Volt, hogy egy hölgy ajándékozott az édesanyjának, vagy anya és lánya egymást ajándékozták meg. Két kislány úgy reagálta le az ajándékozást, hogy "Te vagy a legjobb barátnőm, csináltassunk ugyanolyan színű olvasójegyet, mert olyan kis cuki színes, meg szívecskés is!" Többen saját magukat lepték meg vele, mert - úgymond - jópofa, színes, jól néz ki. Úgy tűnik tehát: a Valentin nap nem csak a szerelemről, hanem a szeretetről, barátságról is szól. A kedvelt szín a lila, rózsaszín, sötétzöld volt. (Szörényi Szabina)
- Musztács Krisztián könyvtáros tapasztalata szerint: elsősorban nem a könyvtári tagság ajándékozásának lehetőségét látták a dologban az olvasók, hanem egyedi lehetőségként értelmezték, melynek keretében különleges olvasójegyük lehet, melyet ők választhatnak ki. Ilyen módon kicsit megkülönböztetve érezhették magukat.

Hírforrás: KIT-információ
2017. február 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=valentin-napi_olvasojegy_-_tapasztalatok
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról