Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Válságban az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ)

Több mint két évvel ezelőtt adtunk hírt link arról, hogy távozott az IKSZ-ből a debreceni és a győri megyei könyvtár. Ez akkor nagy felzúdulást keltett, és bár jogi érvet hoztak fel távozásuk indokául, sejthető volt, hogy mélyebb szakmai ellentétek lehettek a háttérben.
A múlt hét végén bombaként robbant a hír, miszerint kettő híján valamennyi felsőoktatási könyvtár megküldte kilépési nyilatkozatát Ramháb Mária elnöknek.
Úgy tűnik, valami változóban van a szakmában: pár napja a Magyar Könyvtárosok Egyesületének tisztújításán a küldöttek mintegy harmada szavazott nemmel az egyedüli elnökjelöltként induló Barátné Hajdú Ágnesre, egyértelmű véleményt nyilvánítva arról, hogy szerintük jó kézben volt-e az elmúlt ciklusban az egyesület vezetése.
Bár kérdéses, hogy eljut-e az üzenet azokhoz, akiknek az ilyesmin el kellene gondolkodnia, a szakma viszont érettségben mintha kezdene felnőni ahhoz, hogy legalább gesztusok szintjén kifogásolja a negatívnak ítélt folyamatokat.

Régebbi hírforrás(ok): Fogyatkozó IKSZ-tagság - a városi könyvtári ellátás minősége a tét? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról