Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Van-e magyar tartalom az interneten?

A DAT 2003 konferencián többször elhangzott e kérdés -- kétkedést és cáfolatot egyaránt kiváltva. E sorok írója szerint mindkét félnél van igazság. Ugyanis a tapasztalt kereső sokmindent megtalál az interneten, sokszor még akkor is, ha az adat- vagy információgazdák explicit módon nem is kívánták azt közzétenni. (A pontosság kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a leghasznosabb információ a legtöbbször személyes beszélgetés során szerezhető meg.) Ám a keresők túlnyomó többsége nem szakember! És nagyon gyakori hogy a meglévő internetes tartalom körülményesen érhető el, illetve az adott honlapon is igen körülményes a navigálás, a felhasználó számára logikátlan az OPAC keresése. A könyvtáros szekcióban mutatott megyei könyvtári honlapon is nehézkes volt a belső navigálás, a hasznos tartalmakra mutató linkek messze nem a 600x800 pixeles felső hányadban voltak. De vannak jó példák is e kategóriában. Meglepő azonban, hogy a hazai könyvtárak honlapjain az olvasói szempontból legfontosabb OPAC mennyire visszafogottan helyezkedik el. A főbb információszolgáltatók és a nevesebb külföldi könyvtárak igyekeznek katalógusukat a legnagyobb figyelmet vonzó helyre tenni. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról