Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Van másik: Az új Elsevier CiteScore

Az Elsevier az egyik vezető tudományos kiadó egy új mértéket vezet be a folyóiratok és sorozatok minőségének értékelésére. Az új mérték neve a CiteScore és a Scopus adatai alapján kerül kiszámításra. További újdonság a CiteScore Tracker, ami egy havonta kiszámított index, ami a CiteScore változását évközben is nyomon tudja követni.
A folyóiratok hivatkozás-analízisen alapuló értékelése egy széles körben elterjedt módszer, melyet a könyvtári beszerzések hatékony tervezésétől a kutatóintézetek, vagy akár egyes kutatók teljesítményének értékeléséig széles körben kerül felhasználásra. Az alapgondolat szerint egy folyóirat minősége - ami valószínűleg a hírnevétől és a szerkesztőség összetételétől függ - középtávon állandó, így egy megjelent cikk értéke becsülhető a cikkek átlagos értékéből. Nyilvánvalóan pontatlan megközelítés, de igazság szerint senki nem tud jobbat. Megjelennek gyenge cikkek is jó lapokban, ha a szerző neve elviszi a gyengébb munkát - igazából neki már nem számít az értékelés -, és persze megjelennek jó cikkek is gyenge lapokban - kár érte, az ok többnyire a szerző tapasztalatlansága.
- Kár, hogy a cikk legérdekesebb kijelentéseit nem követi magyarázat, alátámasztás. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról