Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vándorol a konténerkönyvtár - most a Tócóskertben tűnt fel (Debrecen)

Az érdeklődők május végéig látogathatják a Méliusz Könyvtár ideiglenesen kihelyezett kölcsönző pontját.
- A konténerkönyvtár szerdán "foglalta el a helyét" a Tócóskertben. Csütörtökön még kisebb-nagyobb munkálatokat végeztek benne a kollégák: berendezték és feltöltötték. Péntektől pedig már igénybe is vehetik a szolgáltatást az érdeklődők, reggel 9-től délután 1-ig - tájékoztatta a Naplót Vranyecz Tünde, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár szolgáltatási igazgatóhelyettese. Mint mondta, a konténer a Holló László sétányon kapott helyet, a Szent Család Plébániával szemben, az orvosi rendelő mellett.
"Minden nap látogatható lesz: hétfőn, szerdán és pénteken délelőttönként, kedden és csütörtökön pedig délutáni nyitvatartás szerint" - emelte ki Vranyecz Tünde. Hangsúlyozta továbbá, hogy a konténer egyik nagy előnye, hogy díjmentesen lehet beiratkozni és bár viszonylag korlátozott könyvállománynak tudnak benne helyet adni, ha épp nincs ott a könyv, amit az olvasó keres, természetesen arra az esetre is van megoldás.
Olyankor elmondják, melyik könyvtárból lehet beszerezni az adott könyvet, vagy kérésre kiszállítják a konténerbe és egy későbbi időpontban már ott is átvehető lesz az olvasmány. Aki kölcsönözni szeretne a tócóskerti ideiglenes könyvtárból, május végéig veheti igénybe a szolgáltatást, utána ugyanis tovább vándorol majd a konténer.
Arról, hogy hová helyezik ki legközelebb, még egyelőre nincsenek információink, érdemes tehát nyitott szemmel járni a városban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról