Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Varga Gábor vezeti januártól a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárat

Varga Gábor személyében új vezetője lesz 2022 januárjától a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak - erről zárt ülésen döntött csütörtökön a miskolci közgyűlés. Az igazgatóváltásra azért volt szükség, mert Prokai Margit korábbi intézményvezető - aki májustól már felmentési idejét töltötte - idén októberben nyugdíjba vonult. A könyvtárat azóta megbízott igazgatóként Csoma-Simon Mária vezeti.
Varga Gábor 2000-ben kezdte meg könyvtárosi pályafutását a Miskolci Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Fiókkönyvtárában, majd 2002-től a Lévay József Muzeális Könyvtárban dolgozott. A Miskolci Városi Könyvtár és a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár 2013-as összevonását követően osztályvezetői, 2016-tól városi hálózati igazgatóhelyettesi pozíciót töltött be.
A kulturális intézmény jelenlegi szolgáltatási osztályvezetője a Miskolci Naplónak elmondta, ötéves vezetői programjában nagy hangsúlyt kap a könyvtárhasználat komfortosabbá tétele a könyvtári terek megújításának folytatásával, az önkiszolgáló kölcsönzés bővítésével, a távolról elérhető szolgáltatások kiterjesztésével, az adatbázisok és a könyvtár által fejlesztett alkalmazások otthoni használatával.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról