Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Városi innovációs startup co-working könyvtár

"A könyvtár" névre hallgat a Tel-Aviv Jaffa önkormányzata által fenntartott co-working iroda link . Olyan helyi vállalkozásokat fogad, amelyek technológiákat fejlesztenek a városi élet kihívásainak kezelésére olyan területeken, mint pl.: mobilitás, megosztott gazdaság, hulladékgazdálkodás, bürokrácia csökkentése, oktatás, személyi biztonság stb.
Céljuk, hogy korai - mint Yoni Melamed igazgató a KIT-bek elmondta: proof of concept - szakaszban támogassák a startup-okat, biztosítva számukra az első lépéseik során szükséges fizikai eszközöket és szakmai szolgáltatásokat. A könyvtár összekapcsolja induló vállalkozásait a Tel-Aviv Jaffa önkormányzat illetékes egységeivel az együttműködés minden szintjén: kísérleti projektek, béta oldalak, bevezetés a városi tisztviselői feladatokba stb. A Shalom toronyban található könyvtár találkozókat, rendezvényeket és szemináriumokat is tart a városi innováció témakörben.
Az 500 négyzetméter körüli terület egy közkönyvtári rész szomszédságában található. Könyv alig fordul elő benne, azok is inkább művészeti albumok a kikapcsolódáshoz. A használók igénybe vehetnek egy kisebb és egy nagyobb tárgyalót is - az elektronikus infrastruktúra mellett. A fotókat ld.: link .

Hírforrás: KIT-információ
2020. március 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=varosi_innovacios_startup_co-working_konyvtar
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról