Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Városi könyvtár működteti, megyei könyvtár finanszírozza a megújult könyvtárat

Újabb kistelepülési könyvtár szépült meg, ezúttal Eszteregnyén. A megújult bibliotékát pénteken avatták fel.
A megjelenteket Burcsi János, a település polgármestere köszöntötte, aki beszédében jelezte: a település könyvtára már sokat vándorolt léte kezdete óta, azonban úgy tűnik, most végre a volt iskolában megállapodhat.
A polgármester arra is kitért beszédében, hogy a régióban a könyvtárellátási szolgáltató rendszer (KSZR) fizikai működtetéséért felelős nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársainak nagyon sok munkájuk van abban, hogy a helyi olvasók mostantól szebb és a korábbinál sokkal otthonosabb könyvtárba térhetnek be művelődni. S arról sem feledkezett meg: az önkormányzat a maga részéről a régi helyiség kiürítését, takarítását és az újonnan elkészült polcok összeállítását, számítógép-asztalok elhelyezését vállalta magára, illetve egy számítógépet is beszerzett.
A KSZR finanszírozási feltételeit biztosító zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese, Sebestyénné Horváth Margit beszédében elmondta: az egymillió forintos fejlesztéssel természetesen, nem lehet más a céljuk, mint a beiratkozott, illetve a könyvtárt használó olvasók számának növelése.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról