Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Vasárnapi nyitva tartás angol közkönyvtárakban -- önkénteseket is bevonnak

A nyitva tartók közül legtöbben először csak egy könyvtárban vezették be a vasárnapi nyitva tartást. Erről leginkább a személyzet (és a szakszervezet), a potenciális használók, egyes közösségek, kulturális csoportok, és legkevésbé a használók véleményét kérték ki. A nyitva tartás motivációi sorrendben a beiratkozások, látogatások növelése, az előírásoknak való megfelelés, a közönség nyomása, a kölcsönzések növelése, a közösségi igényeknek megfelelés voltak.
A felmérés eredményei nem mutatnak egységes képet. Nincs egyetértés abban, hogy vasárnap délelőtt vagy délután jobb-e nyitva tartani. Nem egyértelmű, hogy milyen helyen lévő könyvtárat érdemesebb nyitva tartani vasárnap. Nagyobb az egyetértés abban, hogy a vasárnapi nyitva tartáshoz kapcsolódjon valamilyen különleges kínálat. A személyzeti ellátás kulcskérdését különféle módon oldják meg. Van, ahol a személyzet munkabeosztásába illesztik a vasárnapot, van, ahol külön vasárnapi személyzet dolgozik, vagy önkéntesek állnak munkába; ez utóbbi esetekben a személyzet néhány tagja is jelen van, vagy készenlétben áll. Érdekes, hogy a nyitva tartás mellett döntők többen beszélték meg ezt a személyzettel (és a szakszervezetekkel), mint a nem nyitva tartók. (ref.: Mohor J.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról