Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vásároljon lepisszegős műanyag könyvtárost! - imázsproblémáink

Lehet, hogy a műanyag-könyvtárosok elveszik a hús-vér könyvtárosok munkáját? :-) - Az "Amerika könyvtárosáról" mintázott akciófigura egyetlen képessége, hogy tud pisszegni link . Úgy tűnik, hogy a nagy átlagnak (vagy a piacot figyelő játékgyártónak) ez jut eszébe egy könyvtárosról: pisszeg, szemüveges, kardigános, kontyos, egész nap olvas.
A másik - könyvtáros - oldalról nézve úgy tűnik, egyszerre szeretnénk ezt az imázst megtartani és kiszabadulni belőle. S ezek az ellentétes erők - előre megjósolhatóan - kioltják egymást, azaz maradunk úgy, ahogyan vagyunk. Az idősebb szakmabeli és használói korosztály inkább ragaszkodik a bejáratott arculathoz.
Két könyvtárosi vélemény találomra:
- Én pont azt tapasztalom, hogy a nyugdíjas korosztály és pár bogaras olvasó pont ezt is várja el. Többen panaszkodni szoktak, ha nincs kriptahangulat a könyvtárban - hangzik egy könyvtárosi tapasztalat.
- Rengetegen kérdezték már tőlem, hogy akkor biztos egész nap olvasok én ugye... de szerintem pontosan ugyanennyien kérdezték tőled is. (KIT-összeállítás)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról