Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Vasvár: Gyöngyösi Zsuzsanna 25 éve könyvtárigazgató

A megyében egyedülálló, hogy Gyöngyösi Zsuzsanna hatodszor lépett könyvtárigazgatói megbízásának öt éves ciklusába, ő a legrégebbi könyvtárigazgató. 25 éve tölti be a posztot, 2014. március 1-től – pályázat alapján – újra megbízást kapott 2019. február 28-ig.
A vasvári könyvtár 52 ezer dokumentummal bír, 1400 beiratkozott olvasójuk van. Ezen kívül mozgókönyvtári ellátással is forgatják a könyveket: Zsuzsa személyesen ül autóba, és keresi fel a kistelepüléseket: évente ötször megy el minden kistérségi településre, így egy könyvet egy év alatt öt kistelepülés olvashat el. A mozgókönyvtár hivatalos neve „könyvtárellátási szolgáltató rendszer”, amely 2013. január 1-jétől nem a kistérségtől, hanem a megyei könyvtártól kapja az anyagi hozzájárulást. A 21 település alkotta térség ezáltal közel 10 millió forinthoz jut, ebből több mint 5 millió forint jut dokumentumbeszerzésre, a többi rendezvényekre, foglalkozásokra.
A könyvtári tevékenység már rég nem csak az olvasásról szól. Még a könyvtáros autó is visz CD-ket, DVD-ket, diafilmeket , nagy divat ma újra a vetítés –, listáról lehet választani.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról