Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Vége a fényes elszigeteltségnek?

A számítógépes rendszerek a hierarchia legtávolabbi fokait is összekapcsolhatják. A Magyar Nemzeti Bank humán erőforrás osztálya egy szakértői fórumhoz hasonló aloldalt indított el az intraneten. A szakértők szerepét az igazgatók töltötték be, kérdezni pedig minden alkalmazottnak jogában állt. Az igazgatóknak kötelező volt minden felvetett problémára reagálniuk és információval szolgálniuk. A kommunikáció így sokkal hatékonyabbá vált, az alkalmazottak pedig könnyebben tudtak azonosulni a bank céljaival."

-- Volt olyan munkahelyem, ahol a lojalitás elvárás volt, kimondva--kimondatlanul kötelessége volt a munkatársnak. Az MNB a fentiekben arra tesz kísérletet, hogy megdolgozzon a beosztottak lojalitásáért azzal, hogy hatékonyabban közvetíti a bank céljait. Feltételezem, hogy az eljárás könyvtárak, könyvtári szervezetek esetében is működik -- intranet nélkül is. A módszer által a vezetők is elérhetőbbé válnak a munkatársak számára, jobban kitapinthatóvá válik személyes és vezetői potenciáljuk is, és a vezetés is hatékonyabb lesz. Tehát nincs mit veszetni. (MG)

Hírforrás: FigyelőNet 2002. okt. 22. link
2002. október 30.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=vege_a_fenyes_elszigeteltsegnek
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet 2002. okt. 22. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról