Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Veszedelmes könyvek

A Human Events konzervatív hetilap bizarr felmérést készített a közelmúltban: összeállította a legkártékonyabb könyvek listáját. A 15 amerikai tudósból és közéleti személyiségből álló bizottság a 19. ás 20. század tíz legveszedelmesebb könyvét gyűjtötte csokorba. A Top 10-es listát Marx és Engels könyve magasan vezeti, az ezüstérem Adolf Hitler Mein Kampfjának jutott, amelyet csak Mao Ce-tung kínai elnök "Kis piros könyve" előzött meg. A kommunista pártvezér könyvét Alfred Kinsey A férfiak szexuális viselkedése című műve követte. Az ötödik helyet John Dewey amerikai szabad gondolkodó Demokrácia és nevelés című műve birtokolja, majd a hatodik helyen ugyancsak Marxot találjuk A tőkével. Futottak még: Betty Friedan, amerikai feminista 1963-ban megjelent A misztikus nőiség című munkája, Auguste Comte A pozitív filozófia útja című hatkötetes, a történetírást alapjaiban megváltoztató műve. - F: jún. 10.

Hírforrás: link
2005. június 15.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=veszedelmes_konyvek
Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról