Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Veszélyben az ALA éves konferenciája?

Az atípusos tüdőgyulladás (SARS-vírus) Délkelet-Ázsián kívül főként Kanadában támad. Az Amerikai Könyvtáros Egyesület (ALA) éves konferenciáját a kanadai testvérszervezettel együtt ez év június 19-24-e közt készültek megrendezni Torontóban. Az ALA végrehajtó bizottsága április 29-én kedden délután döntött arról, milyen megoldás garantálja a résztvevők, a szervező gárda és a kiállítói személyzet (összesen mintegy 26 ezer ember!) egészségét: áthelyezzék-e az éves konferenciát más helyszínre avagy lemondjanak megrendezéséről. Kanada a megbetegedések és a halálozások arányát tekintve 5-10% közt érintett, ami eléggé indokolja az óvatosságot. (Lapzártakor még nem volt információnk a döntés eredményéről. - a szerk.)
Torontóról és Városi Könyvtáráról néhány adat. A 600 ezres város Ontario állam fővárosa, s az állam nevét hordozó tó partján terül el. Városi Könyvtára két központi tudományos könyvtárból, 17 kerületiből (mindegyik 100 ezer kötet feletti állománnyal, szeptembertől júniusig vasárnapi nyitva tartás is) és 78 fiókkönyvtárból (mindegyik legalább 40 ezer kötettel), végül egy bibliobuszból áll. Hetente több mint 300 ezer ember keresi fel, s félmillió kötetet meghaladó nagyságrendben kölcsönöz. Ha ezt ötvennel megszorozzuk, akkor. Nos, azzal reklámozzák magukat, hogy a nyugati félteke legforgalmasabb könyvtári rendszerét működtetik! 2004 nyarára készül el egy újabb fiókkönyvtár 700 m2-es alapterületen (a 99. szervezeti egység), - egyebek mellett 12 felnőtt és 4 gyermekszámítógéppel felszerelve. Az egyetemi könyvtár 50 egységében összesen 5 milliót meghaladó állományt halmoztak fel. (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról