Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Veszélyezteti-e bármi a magyar munkakeresőket?

Nem kell favágó, sem liftszerelő, óvónő, könyvtáros, és metróvezető se jöjjön, mert ezekben a szakmában idehaza is sok a munkanélküli. Cipész, tetőfedő, fodrász, gyógytornász, gyógyszerész ugyanakkor elkel, de villamosmérnök és programozó sincs elég a hazai álláspiacon. Néhány példa a túltelített és a hiányszakmák listájáról, amely alapján a következő egy hétben elkészítheti a kormány azt a lajstromot, ami majd meghatározza, hogy a magyar munkaerőpiac mely részébe léphetnek be az újonnan csatlakozott országok polgárai. Nem valószínű egyébként, hogy a románok és a bolgárok tömegével élnek majd a lehetőséggel. Aki útra kel, meg sem áll Olaszországig, Spanyolországig, netán Németországig. Veszélyezteti-e bármi a magyar állástalan munkakeresőket? Mi áll a kormány döntésének hátterében, hogy a részleges nyitás mellett van? Mi az akadálya annak, hogy a parlamenti frakciók nem tudnak zöldágra vergődni? Miért örülnek a lehetőségnek a magyar határszéli települések lakói? Nyugaton miért szeretik szinte rajongásig a kelet-közép európai munkaerőt? Mi, magyarok miért megyünk csak olyan kevesen? - F: dec. 14.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról