Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Veszíts el egy könyvet! -- Javrik könyve már Ausztráliában bolyong

Buzai Csaba, a játék itthoni meghonosításának ötletgazdája elmondta: húsz kötettel indult a játék, melyeket az Európa és az Alexandra Kiadó ajánlott fel, s ezeket még maguk a könyvtár munkatársai veszítették el márciusban. Mostanra hétszázra bővült a bolyongó könyvek listája. Egész kis könyvtár. Az első húszon kívül mindet a részvevő 'játékosok' ajánlották fel a saját könyvtárukból, mások örömére. Megtalálható a címlistán szinte minden magyar klasszikus szerző, de sok mai író műve is. A külföldiek közül Gerald Durrell, Agatha Christie, Márquez, Merle, Saint-Exupery, Mark Twain, Verne szerepel 4-5 könyvvel. A magyarok közül Rejtő Jenő a legnépszerűbb 17 elvesztett kötettel, a második Szabó Magda 8 könyvvel, majd Karinthy Frigyes következik 7-tel. S hogy mindezeket hol hagyták el? A legváltozatosabb helyeken: áruházi cipőboltban, a Margitszigeten, a nyíregyházi állatparkban a fókáknál, Fehérváron az állomáson, Orosházán a lottózóban, a HÉV-en, az ELTE-n, valahol egy baleseti központban, sőt még otthon is. A legkalandosabb utat eddig Kiss Ottó Javrik könyve című műve járta be, amely Kecskemétről előbb Párizsba, a Diadalív múzeumtermébe jutott, majd onnan egy ausztráliai magyar megtaláló révén Ausztráliába, ahol most egy magyar klub tagjai közt vándorol körbe. Története maga is kész kis regény. - F: jan. 26.

Régebbi hírforrás(ok): Népszabadság Online, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról