Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vezetési tanácsadás - kicsik elonyben?

Egy osztrák-magyar találkozón arról faggatta a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) az ausztriai társszervezetet, hogy milyen hatást gyakorolt az ottani tanácsadási piacra annak idején az uniós csatlakozás. A válasz nagyon egyszeru volt: semmilyet. A kapott válasz persze túlzó, ám - véli Gonda György, a PricewaterhouseCoopers Kft. igazgatója, a VTMSZ elnöke - attól semmiképpen sem kell tartani, hogy az Európai Unióból (EU) tanácsadók tömegei szabadulnak rá a hazai piacra, ugyanis a helyi ismeretek elengedhetetlenek ebben a szakmában. Nálunk is várható viszont az unióval kapcsolatos tanácsadás fellendülése. Jelenleg a hazai vezetési tanácsadási iparág bevételeinek 22 százalékát kitevo állami megrendeléseken belül az EU-val kapcsolatos munkák mindössze 1 százalékot képviselnek.A hazai vezetési tanácsadás a tendenciákat tekintve már együtt mozog a nyugat-európaival, amely egyre koncentrálódik: a bevételek több mint felét a 20 legnagyobb cég termeli.

Hazánkban is további koncentráció várható, mégpedig stagnálás, legfeljebb enyhe bovülés mellett. Bizonyos területeken viszont visszaesésre lehet számítani. A cégek zöme például már túl van az informatikai alapmodulok bevezetésén, s az erre fogékonyak többnyire már a folyamatok átszervezésén is átestek, tehát ezen szolgáltatások kereslete megcsappanhat.Míg korábban a többféle tanácsadási szolgáltatást nyújtó nagyobb cégek remélhettek konjunktúrát, most a kicsi, szakosodott társaságoknak jósolnak jövot, azon egyszeru oknál fogva, hogy áraik általában alacsonyabbak, mint a nagy "szupermarketeké".

Hírforrás: FigyeloNet, link 2003. jan. 2.
2003. január 15.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=vezetesi_tanacsadas-kicsik_elonyben
Régebbi hírforrás(ok): FigyeloNet, link 2003. jan. 2.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról