Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vezetői pozíciókat is biztosítanának a bevándorló szakembereknek

A cikk a kanadai egyetemi könyvtáraknak az ún. "látható" kisebbséghez tartozó szakemberekkel számoló utánpótlás-tervezését tárgyalja. (A "látható" kisebbség tagjai azok, akik nem őslakosok, nem a kaukázusi rasszhoz tartoznak, és nem fehérbőrűek. Egy 2005-ben kiadott jelentés azt is megállapítja róluk, hogy közülük kevesen dolgoznak a közigazgatásban, illetve vezetőként, noha 2011-ben a munkaerőpiac 23%-át már ők tették ki.)
A szerző szerint fontos az egyetemi könyvtárak számára, hogy munkatársait szélesebb körben toborozza, és hogy számoljanak a "látható" kisebbség tagjaival vezetői szinten is. Az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában számos kezdeményezés létezik ennek érdekében. (Kanadában munkalehetőségekkel, képzési és jövedelemtámogatással segítik őket, Ausztrália és az Egyesült Királyság számos kezdeményezéssel biztosít számukra egyenlő feltételeket a munkaerőpiacon.) A dolgozat azonban csak a könyvtárak utánpótlás-tervezésére koncentrál, melyben a bevándorló szakembereknek vezetői pozíciókat is biztosítanának. (A "látható" kisebbséghez tartozó könyvtárosokkal számoló utánpótlás-tervezés; ref.: Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról