Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Videójátékok - bennünket alakítanak, ha nem szállunk be alakításukba

2,6 milliárd videójátékos van a világon. Egy milliárddal több, mint 5 éve. Egyetlen vallás vagy média nem terjedt el ennyire. A használók átlagos életkora 34(!) év. Bebizonyosodott: aki egyszer elkezdte a játékot, nem hagyja abba. Tartalomszolgáltató iparág épült rá. A játékok azt az érzést keltik, hogy hatalmas közösségeket kötnek össze, de valójában inkább olyanok, mintha ez emberek otthoni futópadokon játszanának. Nagyon kevés információ cserélődik ki általuk. Utoljára az emberek ezreit megmozgató projektek az Ókorban voltak, mint pl. a piramisok építése. Hatalmas lehetőség rejlik benne. Az együtt játszó emberek megmozgathatóak, az identitásuk megváltozhat, kiterjedhet, alakulhat. Így kiterjedhet pl. az empátia is, megismerve tőlünk fizikailag vagy életkorban mások érzéseit, gondolatait. Ma például olyan emberek játszanak együtt a virtuális térben, akik a valóságban a fizikai frontvonalak eltérő oldalain küzdenek egymással.
A legrosszabb dolog, amit e helyzetben tehetünk, az, hogy hagyjuk, hogy ugyanaz a négy vagy öt vállalat uralja tovább e virtuális teret. Ugyanis egyre inkább ők határozzák meg a mi identitásunkat. Javaslatom tehát az itt ülő mérnököknek, tudósoknak és művészek, akik olyan dolgokat építenek, amelyek átalakíthatják az emberek életét, hogy vegyenek részt a virtuális világ építésében. Próbáljuk azt együtt megalkotni olyan formájában, amelyet pozitívan formálunk, ahelyett, hogy mások tennék meg ezt számunkra, nélkülünk. (ref.: MG)

Hírforrás: TED
2019. október 13.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=videojetekok
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról