Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vigyél haza! Blikkfangos könyvkínáló fülek Esztergomban

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban link a polcok kerültek előtérbe novemberben - számolt be a KIT-nek Schmöltz Margit. Mint mondta:
- Új típusú, blikkfangos füleket terveztünk, amelyek pár mondatban ajánlják az olvasnivalót és szerepel rajtuk az alkotó fotója. Kialakításukban a praktikusságra törekedtünk, ugyanakkor úgy terveztük őket, hogy megjelenésükben illeszkedjenek a könyvtár más felirataihoz. Megjelennek rajtuk a könyvtár színei. Hátoldalukon olvasásra serkentő mondatok tűnnek fel: Vigyél haza! Érdemes elolvasni! Csak igényes olvasóknak!
Az igazgató kifejtette: - Szerepük kettős: egyrészt megállítják a böngészőket bizonyos olvasmányoknál, másrészt felhívják a figyelmet arra, hogy nem csupán az aktuális kedvencekre érdemes lecsapni. Személyessé, egyedivé, kívánatossá teszi a fül a könyveket, amelyeket úgy terveztünk, hogy egy A4-es papírra kettő férjen el. Csupán arra kell ügyelniük, hogy ha az adott olvasmányt éppen kikölcsönzik, annak reklámját ne hagyják árván a polcon.
Képeket ld.: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról