Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Virtuális Könyves Közösség a Second Lifeban (galéria)

Virtuális Könyves Közösség (VKK) címmel heti rendszerességű kurzus indul 2014. február 5-től a Virtuális Egyetem ( link ) keretein belül. A szervezők a Second Life nevű 3D kommunikációs platformot fogják használni az oktatás színhelyéül, ahol a résztvevők megismerkedhetnek az avatárok (virtuális ének) alapvető képességeivel, a létező virtuális könyvtárakkal és a könyves közösségekkel.
A gyülekező helyszíne mindig a Vai Sanctuary ( link ) szigete lesz, ahol a szervezők a képen előkészületeket végeznek. Itt lesz majd lehetőség például virtuális vetítőtáblán a prezentálás kipróbálására, és saját könyv összeállítására. Akik még nem használták korábban a Second Life rendszerét, már 2014. január 29-én 19 órától részt vehetnek itt egy előképzésen.
A Virtuális Könyves Közösség egyik szervezője Habók Lilla, avatár nevén Habos Villa, aki informatikus-könyvtáros végzettsége után a Virtuális Oktatási Környezet lehetőségeit kezdte el kutatni az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskolájának keretein belül. A kurzus másik szervezője Szemán Zoltán (SL: Sum Anachen), aki az ELTE PPK Andragógia mesterképzésének szakdolgozatát fogja írni a két hónapig tartó könyves közösségszervezésről.
A Second Life virtuális téren belül különböző szigetek találhatóak, amelyek egyaránt magába foglalják a valóságos világon belül létező terek leképezett másait (pl. Párizs vagy Moszkva nevezetességei), illetve teljesen új tereket, melyek a valóságban nem láthatóak, akár nem is lennének megvalósíthatóak a fizika törvényei miatt. A szigeteken belül rengeteg könyvtár is található, pl. egyetemek campusain belül vagy a közösségek által kezdeményezett módon. (Habók Lilla)
A Second Life program ingyenes letöltésére és felhasználói regisztrációra a link oldalon van lehetőség.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról