Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Virtuális Könyvespolc modellje -- a Márai program racionális változata?

Országos Virtuális Könyvespolc Program néven új generációs oktatóprogramot dolgozott ki a Műszaki Kiadó. Az OK! könyvekkel több mint 50 különböző témájú, papír alapú tankönyvnek született meg az interaktív, online változata, amelyek a program keretében az iskolák diákjai, tanárai és a szülők számára egyaránt elérhetővé válnak.
A Virtuális Könyvespolc Program európai szinten is úttörő, elsőként nyújt arra lehetőséget, hogy intézményi szinten minden felhasználó (tanár, diák, szülő) egyaránt hozzáférhessen a tartalmakhoz. A program keretében 4000 partneriskola kapja meg október 3-ával saját felhasználói adatait, amellyel havonta négy könyvet nézhet meg és használhat a hozzáférés birtokában. Két könyvet a kiadó ad, két könyvet viszont az intézmény választhat ki a kínálatból. Ezt követően a többi -- a partnerek között nem szereplő -- iskolához is folyamatosan eljuttatják a hozzáféréseket. A program a 2011/2012-es tanévben nyolc hónapon keresztül tart -- hangzott el a programot bemutató pénteki sajtótájékoztatón.
Az OK! könyvek a kiadó nyomtatott és tankönyvvé nyilvánított, lektorált kiadványainak online változatai, amelyeket a papír alapú könyvekhez képest plusz funkciókkal látott el a kiadó: az oktató saját hivatkozásokat, jegyzeteket adhat a könyvhöz, az órajegyzeteket megoszthatja diákjaival, vagy azoknak egy csoportjával, kiválaszthatja azt, hogy melyik diákja melyik felülethez, funkcióhoz férhessen hozzá. A tanulók szintén szabadon alakíthatják saját könyvüket: hozzáadhatnak írott, vagy hangjegyzeteket, hivatkozásokat, képeket és online hivatkozásokat is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról