Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Virtuális lesz a téli könyvtáros vándorgyűlés (olvasóink szavazatára)

Az éves konferenciájuk sikeres virtuális változata után, az American Library Association (ALA) augusztus 6-án bejelentette, hogy a következő, 2021 januárjára tervezett indianapolisi gyűlés is teljesen virtuális lesz.
Az előadók előzetes listáját ősszel jelentik be, a programokra, gyűlésekre és kiállításokra is sorban fény derül majd. A regisztráció novemberben kezdődik, az árakról még nem döntöttek.
A COVID-19 megjósolhatatlansága miatt jobb volt most így dönteni, mint a személyes találkozót választani, amit lehet, hogy le kell mondani, vagy várni és kevesebb időt hagyni a tervezésre.
- Bár az ALA képes volt hamar virtuálissá alakítani az évi konferenciát, két hónap alatt megtervezni nagy kihívás volt - mondta Julius J. Jefferson Jr., az ALA elnöke. - Láttuk, mit csinálhatnánk máshogy, ezért a januári esemény még jobb lesz.
Ezenkívül, a virtuális gyűlés sokkal több ember számára tette lehetővé a részvételt, mivel az utazás sem volt akadály. A tervezésre hagyott idő miatt most jobban nyilvánosságra is fogják tudni hozni, ami még több embert vonzhat a konferenciára.
Egy virtuális téli konferencia lehetőségén már elgondolkoztak. A járvány miatt muszáj volt így dönteni, azonban Jefferson szerint "néha egy katasztrófa miatt meg kell tennünk valamit, amiről tudtuk, hogy lehetséges, de most szükségessé vált." (ref.: Salamon Sára)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról