Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Virtuális olvasóklub avatároknak (képekkel)

Kedvenc könyveinkről és Rejtő Jenőről beszélgetni egy tábortűz körül teljesen megszokott tevékenységek közé tartozhat, de most képzeljük el, hogy mindezt fizikailag az ország különböző pontjain ülő emberek teszik egy virtuális világban az avatárjaikkal. A Virtuális Oktatási Környezet kutatócsoportja (link 2013. május 11-én és 12-én 19:30-tól olvasóklubot szervezett a Second Life (link virtuális világának Debreceni Egyetemhez tartozó szigetére.
Az első alkalmon 11 avatar vett részt, akiknek beszélgetését SL @Rose Omelyor (valódi nevén Orovecz Melinda, andragógus) segítette kérdéseivel. A virtuális tűz körül ülő avatarok chat alapú beszélgetésben szót ejtettek a kedvenc könyveikről, kötelező olvasmányokról és hogy milyen könyvek tetszettek nekik a legkevésbé. Az alkalom végére mindenki feljegyzett legalább egy könyvet képzeletbeli listájára, amit szeretne majd elolvasni.
A második alkalommal SL @ezven (eredeti nevén Balogh Andrea, ELTE BTK magyartanár hallgató) tartott ismertetőt 5 avatárnak Rejtő Jenő regényeiről, főhőseiről és az író életéről. A Rejtő lexikon (link mindenkinek segített kideríteni, hogy mi lenne a neve, ha Rejtő regényében szerepelne. Illetve a résztvevők eltehettek egy-egy notecardot (üzenőkártyát) a saját felszereléseik közé, melyen a legfontosabb idézetek szerepelnek.
A 2003 óta működő Second Life másik nagy magyar egyetemi campusa -- a DE mellett -- az ELTE PPK-hoz tartozik, ahol rendszeresen tartanak képzéseket. Nyilvános óráihoz a Virtuális Egyetemen (link keresztül lehet csatlakozni.

Hírforrás: Habók Lilla
2013. május 13.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=virtualis_olvasoklub_avataroknak
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról