Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Virtuális online gyerektábort indított New York közkönyvtára (olvasóink szavazatára)

New York közkönyvtárának virtuális tábora hat hétig tart, otthonról vagy a nyaraláson is elvégezhető feladatokkal. A hetente kiadott feladatokat gyermekkönyvtárosok tervezték, óvodástól egészen a középiskolás korosztálynak. Az elvégzett feladatokért virtuális jelvények járnak a résztvevőknek. Az olvasási időt egy külön programmal lehet követni nem csak angol link , hanem spanyol, kínai, orosz, bengáli nyelven is.
A jelenlegi, 3. hét például a kapcsolatokról szól. A következő feladatokkal, amelyet az oldalon videó és útmutató egészít ki:
- 2. osztály: Készíts egyedi, színes üdvözlőkártyát a barátoknak.
- 2. osztály: Készíts kollázst az életedre jellemző kis rajzokkal. Rajzolj cetlikre olyan dolgokat, melyek örömet okoznak, pl. ugrókötél, könyv. A rajzokat ragaszd fel színes cetlikre, majd azokat egy nagy fehér papírra, és így összeáll egy téged bemutató "takarószerű" (quilt) alkotás.
- 3-5. osztály: Készíts montázst vidám újságkivágásokból vagy más alapanyagból. Mutasd be például mi inspirál téged, vagy hogyan érintett a pandémia. Küldd el valakinek, vagy tedd látható helyre az alkotásod.
- 3-5. osztály: Írj olyan naplót, amit megmutathatsz másnak is. Ez jó módja a kapcsolódásnak. Írd bele érzéseid, gondolataid, álmaid.
- 6-8. osztály: tölts időt idős rokonaiddal, és ismerkedj velük (akár telefonon vagy online). Gyűjts róluk információkat, és készíts képregényt egyik életeseményükről.
- 6-8. osztály: Írj egy pandémia-naplót. Hogyan telt az életed 2020. március óta? Reflektálj az eseményekre. Találd ki a napló tagolását, amiben a múltnak és a jövőnek is van helye.
A videók folyamatosan kerülnek ki a Vimeo oldalára. Így egy később is használható feladatgyűjtemény érhető el a videós oldalon, köztük például a térképeket, főzést, természetet, családi témát érintő feladatokkal: link (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról