Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Virtuális polcokon is válogathatunk

A vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban link is bevezették a Qulto eCard-ot, amellyel az összes könyvtári ügy egy helyen elérhető. Nagy Tímea, az intézmény munkatársa egy márciusi online szakmai fórumon hallott a lehetőségről, ami digitálisan segíti a kölcsönzést, a beiratkozást, kezeli a határidőket vagy a kedvenc olvasmányokat.
Az alkalmazás egyelőre csak előjegyzést kínált, de újabb fejlesztésekkel hamarosan elérhető az új funkció, amellyel félretett státuszt kapnak a kiválasztott kötetek. Az ingyenes alkalmazás androidos telefonokon támogatott, de hamarosan más típusú eszközökön is elérhető lesz. A könyvtárak és az olvasók is ingyenesen használhatják. A digitális olvasójeggyel hosszabbítható az előjegyzés, a kölcsönzési határidő szintén, a naptár funkció figyelmeztet a határidőkre, az értesítéseket mindenki szabadon alakítja.
- Úgy gondolom, rendkívül hasznos a mobilalkalmazás - mondta Nagy Tímea. A könyvtár munkatársa szerint a felnőtt korosztály örömmel ismerkedik a digitális kölcsönzési lehetőséggel, több pozitív visszajelzés érkezett. A további funkciókat az olvasói véleményekhez igazítva fejlesztik. Az intézmény értesítést kap az előjegyzésekről, így a személyes és a digitális kölcsönzés párhuzamosan is működhet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról