Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Virtuálisból valódi nagymamahálózatot épített ki a könyvtáros

Tíz évvel ezelőtt gyerekeknek tartott kézműves, mondókás foglalkozásokat a kövesdombi könyvtárban, aztán nagyszülőket tanított internethasználatra Illyés Claudia, a Maros Megyei Könyvtár link alkalmazottja. Mára pedig nemcsak a világhálón csatangol a Nagyinet nevű csoportja, hanem élőben is együtt kirándulgatnak, igazi "nagyihálózatot" épített ki az ismert marosvásárhelyi könyvtáros.
Csak az elmúlt négy évben több mint kétszáz marosvásárhelyi nyugdíjas korú, zömében egyedül élő idősebb marosvásárhelyi vett részt ezeken a közösségépítő utazásokon. Főként egyedül élő hölgyek jelentkeznek, de akad egy-két idősebb úr is - mondja a könyvtáros. Régebb papírra írta a neveket, azok nincsenek is benne a számítógépes táblázatban. Mint mondja, jelenleg csak két idősebb "tanulója" van, akiknek csütörtökönként tanítja, hogyan kell helyénvalóan kezelni a közösségi oldalakat telefonról. A többieknek valóságos kirándulásokat szervez, de elsőként mindig a közösségi oldalon hirdeti meg a BuniNet/NagyiNet - Biblioteca Judeţeană Mureş csoportban, és itt várja a jelentkezőket, de kiteszi a plakátot a könyvtár ablakára is azok számára, akik nem használják a Facebookot.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról