Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Visszahozta könyveit. Szokatlanul nyugodt volt. Másnap olvastuk, hogy leugrott a tízedikről

... Nem gondoltunk semmit. Utólag vált beszédessé a nyugodtsága - mondták a kisváros könyvtárosai egy sok évig kissé zavartnak látszó könyvtártaguk halála után. - A könyvtárs nem terápiás szakember. De van szeme, észrevehet aggasztó jeleket. Keze ügyében van szakirodalom (pl.: link és megelőzésként a biblioterápia eszköze is. Tudja, mely telefonszámon érhet el szakembert, vagy a segélyvonalat, mely akár a könyvtár falán is olvasható. (MG)
- Európában százezer emberből átlagosan 13-an vetnek önkezűleg véget az életüknek, Magyarországon ez a szám most 16,9, de 2005-ben még 25,9 volt. Tény, hogy sokat ledolgoztunk a hátrányból, de bőven van még dolga a szakembereknek és a társadalomnak is. Jön az öngyilkosság megelőzésének világnapja, ebből az alkalomból beszélgettünk Németh Attilával, a Nyírő Gyula OPAI főigazgatójával.
Nemcsak a problémamegoldó készségeit kell fejlesztenünk, hanem azt is, hogyan birkózzon meg legközelebb egy krízissel. Alapelv, hogy az öngyilkos nem meghalni, hanem másképp élni akar.
- Somorjai Noémi: - A Magatartástudományi Intézetben 7 éve alakult újjá a Hálózat az Öngyilkosság Megelőzésért szakmai szervezet. Tehát e területen szakmai könyvekkel angolul és magyarul a mentális ellátó szolgálatot tudjuk segíteni.
De kapcsolatot tartunk Buza Domonkosékkal, a LESZ vezetőjével, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségével. Az éjjel-neppal hívható telefonszám 116-123 valamint emailen: sos@sos116-123.hu és skype-on is elérhetők az ügyelők. Ide is lehet irányítani az érintetteket.
I Fight Depression ( 'Harcban a depresszió ellen' ) weboldal magyar változatát ajánlom a könyvtáros kollégáknak,
link , mely tájékoztat a depresszió mibenlétéről, hogy ez bárkivel előfordulhat élete folyamán, és hogy a depresszió gyógyítható. A depresszió az öngyilkossághoz vezető egyik leggyakoribb betegség. Somorjai Noémi levele bővebben: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról