Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Visszatér az amerikai könyvexpó, de hogyan újul meg? (olvasóink szavazatára)

A U.S. Book Show link az Amerikai Könyvkereskedők Szövetségének éves konferenciájaként indult az 1940-es évek végén. A 21. századra az eseménynek új neve lett, az Amerikai Könyvexpó (BookExpo America), és a könyvtárosok is fontos szerepet kaptak. Az eseménydús, háromnapos kongresszus helyszíne szinte mindig a New York-i Javits Center volt. A világjárvány miatt 2020-ban véget ért a rendezvény. Ekkor a Publishers Weekly mentette meg: létrehozta a U.S. Book Show-t, mint helyettesítő virtuális eseményt.
A virtuális találkozóból 2023. május 22-25-én 4 napos hibrid program lett. Az első és az utolsó napon virtuális események voltak, a középső kettőn pedig mind virtuális, mind személyes programokra került sor a New York Egyetemen (NYU). A kiállítóterem idén csak virtuális volt, de az üléseken gazdag kínálatból lehetett válogatni. Az első nap erősen a könyvtárakra fókuszált. Témák:
- Könyvtiltások Amerikában;
- Rugalmas tartalom-hozzáférési modellek és más eszközök kihasználása több olvasó bevonása érdekében;
- Új egyensúly megtalálása a fizikai könyvek és az e-könyvek között, az e-könyvek beszerzésére vonatkozó törvénykezés;
- Ibram X. Kendi, a Bostoni Egyetem Andrew W. Mellon bölcsészprofesszora és a How to Be an Antiracist (Hogyan legyünk antirasszisták) című könyv szerzője záróbeszéde stb.

A 4. (virtuális) napon a szerkesztők népszerűsítették a számukra legizgalmasabb könyveket. Megjegyzés: az ismertetett cikk írója ezekből is kiemel néhányat, ill. utal a trendekre, pl. Andrew Yang, egykori elnökjelölt társszerzőként írt egy politikai thrillert a demokrácia haláláról 2024-ben Az utolsó választás címmel. A memoárokban vezető trendnek tűnik a mentális problémákkal való megküzdés megtanulása. (Ref.: Szabó Eszter)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról