Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vízkár sújtotta az ukrán nemzeti könyvtárat

Kijevben több mint 200 000 könyv, magazin és újság szenvedett súlyos károkat, amikor az ukrán nemzeti könyvtár fűtésrendszerének egyik vízcsöve elkezdett szivárogni októberben. A cső a hetedik emeleten hibásodott meg, és az éjszaka folyamán a forró víz leszivárgott az alsóbb szintekre is. A Nemzeti Tudományos Akadémia szakértői a leginkább átnedvesedett mintegy 11 500 dokumentumot már elküldték javításra, a többi, átázott dokumentumot a helyszínen szárítják. A szakértők azt is megállapították, hogy a cső meghibásodását korrodálódás okozta, valamint elrendelték az egész fűtésrendszer csővezetékének kicserélését. A kijevi "A Nap" című lapból kiderül, hogy a nyilvánosságot több mint egy héten át nem értesítették a történtekről. A könyvtár igazgatója biztonsági okokkal indokolta a titkolózást, mondván, nem akarták kockáztatni a lopás lehetőségét. A könyvtár vezetősége egyúttal azt is elmondta a lapnak, hogy két éve semmilyen pénzalap nem állt rendelkezésükre az épület fenntartására, így nem tudták fizetni a villanyszámlát, a biztonsági szolgálat munkadíját, a tűzvédelmi berendezéseket, sem pedig a kommunikációt. Az UNESCO már keresi a megoldás lehetőségét. (Szemlézte: Káldi Emese)

Hírforrás: 2002. november 18., link
2002. november 20.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=vizkar_sujtotta_az_ukran_nemzeti_konyvtarat
Régebbi hírforrás(ok): 2002. november 18., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról