Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vonalkód a raktárban (Budmil Rt. esettanulmány -- könyvtári tanulságokkal)

Az informatikai fejlesztések átláthatóbbá teszik a cégek működését, felgyorsítják a hagyományos folyamatokat, és valós, percrekész adatokat szolgáltatnak a cég állapotáról, tevékenységének minden területéről. Ez az elmélet. És a gyakorlat? Sorozatunk befejező részében nézzük a Budmil Rt. példáját!

-- A könyvtári integrált könyvtári rendszerek számos, eddig gyakorlatilag kihasználatlan lehetőséget kínálnak. A könyvtári marketing fontos eleme a piacszegmentáció, az olvasói profilok kialakítása. Megállapítható, hogy évről évre hogyan változnak a csoportok olvasói szokásai; azonosíthatók a "döglött" állományrészek, megvizsgálhatjuk a szerzeményezés vagy éppen az allokáció hatékonyságát. A könyvtárak már kifizették a kérdéses szoftvereket, ideje ki is használni a bennük rejlő lehetőségeket. A webes keresők keresési adataiért milliárdokat adnának a kereskedelmi vállalkozások. Habár a könyvtárak esetében ez nem lehet cél, a rugalmasság is korlátozott (okkal illetve ok nélkül egyaránt), a meglévő adatok jóval értékesebbek annál, mint amit jelenlegi kihasználtságuk mutat. (MG)

Hírforrás: Piac és Profit, 2003. márc. 38., link
2003. április 16.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=vonalkod_a_raktarban_budmil_rt_esettanulmany-konyvtari_tanulsagokkal
Régebbi hírforrás(ok): Piac és Profit, 2003. márc. 38., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról