Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Webshopot nyitott a Pest Megyei Könyvtár

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár nyitotta meg Magyarország első könyvtári webshopját link . A könyvtár hatékony módot keresett arra, hogy megtalálják a helytörténeti, helyi vonatkozású, részben saját kiadású könyveknek az olvasóit. A helyben értékesítéssel csak nagyon szűk kör számára voltak ezek a könyvek elérhetők, a világhálón azonban nagyobb eséllyel rátalálnak az érdeklődők. A webshop teljes mértékben saját fejlesztés, a felületet a könyvtár munkatársai készítették.

A készlet összeállítása során a fő válogatási szempont az volt, hogy a könyvek helyi vonatkozásúak legyenek, ezért bizományosi szerződéseket kötöttek az ilyen tartalmakat kínáló szentendrei vállalkozásokkal és intézményekkel. Jelenleg az intézmény saját kiadványai mellett a szentendrei Turisztikai Desztinációs Menedzsment Iroda, a Ferenczy Múzeum és a Szentendrei Könyvklub kiadványait értékesítik, de további szerződések megkötését is célul tűzték ki.

Érdekesség, hogy a webshop iránt már a nyitást megelőző hónapokban is mutatkozott érdeklődés. Az érdeklődők a fejlesztés alatt álló oldalon is próbáltak dokumentumokat vásárolni, annak ellenére, hogy ott tájékoztatták az olvasókat arról, hogy nem teljesülnek a rendelések. Ez már a munka közben pozitív megerősítést adott a törekvéseknek.
A könyvtár munkatársai a webshopra a könyvek, az olvasás és különösen a helyi tartalmak népszerűsítésének egy új módjaként tekintenek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról