Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Wiki-turistatérkép

Az olvasók által szerkesztett internetes lexikonhoz, a Wikipediához hasonló elven -- vagyis közös tudást összeadva és ingyen - digitális turistatérképtárat hozott létre a GPS (műholdas helymeghatározás) néhány száz magyar felhasználója. Az adatbázis egyénileg bejárt és rögzített túraútvonalakból, úgynevezett trackekből - a GPS-szlengben: 'csiganyálakból' -- épül fel. A közösbe bedobott alapanyagokból 20-30 fős amatőr csapat tisztázza le a térképeket. Az autósoktól eltérően a természetjáróknak korábban nem volt műholdas helymeghatározó által is értelmezhető digitális térképük (külföldön sincs túl sok ilyen, és azok fizetősek). A hazai térképek GPS nélkül is segíthetnek a tájékozódásban, mert kinyomtathatók a link -ról. A térképek felbontása nagyobb, mint a kereskedelmi forgalomban kaphatóaké, és a wiki-módszer előnyeként az adatbázis folyamatosan frissül. - F: jún. 27.

Hírforrás: link (regisztrációval)
2007. július 18.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=wiki-turistaterkep
Régebbi hírforrás(ok): link (regisztrációval)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról