Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Wikipédia és a '23 dolog' -- dolgozik a K2 műhely

A szeptember vége és az október igencsak sűrű lett a kísérleti műhelyben, ugyanis két nagyon fontos projektet is sikerült útjára bocsájtani: a Wikipédia fejlesztést és a 23 dologgal kapcsolatos online tanfolyamot.
A Wikipédia-fejlesztésben való könyvtáros részvétel Drótos Laci ötlete volt, eredetileg azzal a tartalommal, hogy a magyar tudománnyal és művelődéssel kapcsolatos szócikkeket módszeresen nézzük át, javítsuk ki (amennyiben hibás), egészítsük ki (amennyiben hiányos), illetve fordítsuk le idegen nyelvre (amennyiben ez még nem történet meg). Augusztus és szeptember folyamán toboroztunk önkéntes könyvtárosokat, akik hajlandók az idejüket és energiájukat rászánni erre a tevékenységre és hozzájuk találtunk egy koordinátort is, Habók Lillát, aki képes kézben tartani és irányítani a munkát.
A másik jelentős fejlesztésünk a '23 dolog' online tanfolyam Takács Dani vezetésével. Danit azzal bíztuk meg, hogy fordítsa le és adaptálja a hazai könyvtárak igényeihez a 23 dolgot, majd egy szakmai napon mutassa be mindezt. Ő továbbgondolta a feladatot és javasolta, hogy csináljuk ezt meg egy tanfolyam formájában. A tegnapi szakmai napunkon (erről majd Németh Marci ír beszámolót szokás szerint) regisztráltak is a résztvevők igen nagy számban erre a kezdeményezésre. A jövő héten indul, hétfőig lehet még rá jelentkezni Daninál. Ha jól sikerül, akkor csinálunk neki folytatást is, hiszen így igen hatékonyan fejleszthető lenne a könyvtárosok informatikai írástudása.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról