Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Wilson gyémánt és az önsorvaszó kapcsolatdeficit

Az információs társadalom kialakulása érdekében szükséges együttműködések részleges vagy teljes hiánya aggodalomra adhat okot. A kérdést a kortárs társadalomtudomány is sokféle formában boncolgatja. A modernizáció négy faktora, az állam, a tudomány, a politika és a civil szféra csúcsait összekötve kapott, Wilson-gyémántnak nevezett alakzathoz fűződő tézis szerint a modernizáció sikerét nem az egyes szereplők teljesítménye, hanem az azokat összekötő csatornák -- vagyis az együttműködés, a kommunikáció -- minősége határozza meg. Azokban az országokban, ahol hiányzik vagy rossz minőségű az említett négy terület együttműködése, sokkal kevesebb a termékeny transzformáció, az egymásról szerzett tudás, alacsonyabb szintű a koordináció, a modernizációs stratégia, mint ott, ahol ezek a csatornák egészségesen működnek. Magyarország is az előbbiek közé tartozik. - F: márc. 12.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról