Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

WLAN a brit könyvtárakban

Válaszul a könyvtárlátogatók élénk érdeklődésére, vezeték nélküli számítógépes hálózatot telepítenek több brit könyvtárban. A WLAN segítségével mind az olvasótermekből, mind a büfékből, mind a dohányzókból elérhető lesz az internet. Egy nemrégen készült felmérésből az derült ki, hogy a könyvtárlátogatók 86 százaléka használ laptopot, és 16 százalékuk keresi fel üzleti kutakodás céljából az intézményeket. Sokan rutinszerűen szakítják meg az olvasást azért, hogy megtekintsék e-mailjeiket vagy belépjenek az online módon elérhető katalógusokba. A WLAN igénybevétele óránként 4,5 brit fontba kerül majd, havi előfizetési díja 35 font lesz. A rendszer tesztprogramja május óta fut, ennek során heti 1200 "menetet nyomtak le" a felhasználók, amivel London egyik legforgalmasabb hotspotjává tették a könyvtári hálózatot - közölte a BBC.

Hírforrás: - F: dec. 18., link
2004. december 22.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=wlan_a_brit_konyvtarakban
Régebbi hírforrás(ok): - F: dec. 18., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról