Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Zala megye: a településeké lesz a könyvtár és a múzeum

A múlt héten jelent meg a kormányhatározat a jelenleg a kormányhivatalokhoz tartozó megyei könyvtárak és múzeumok jövőjéről. Eszerint a megyei múzeumi szervezeteket szétdarabolják, s átadják a területileg illetékes települési önkormányzatoknak. A Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságából a Göcseji Múzeum és a falumúzeum a zalaegerszegi önkormányzathoz kerül, a Thúry György Múzeum a nagykanizsai önkormányzathoz, a Balatoni Múzeum pedig Keszthely városához. A megyei könyvtárat Egerszeg önkormányzata fogja működtetni. Ez olvasható ki a kormányhatározatból, amely július elsejével rendeli el a változásokat, de addig még ki kell dolgozni a részleteket.
Kiss Gábor, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének országos alelnöke, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, még sok a bizonytalanság, a napokban ugyanakkor megkezdődnek a tárgyalások az intézmények átadásáról. Az adatszolgáltatás már elindult, s a szakminisztérium felkérte a szakmai szervezeteket a folyamatok koordinálására létrehozandó munkabizottságban való részvételre. Pénteken lesz Budapesten az első tárgyalás, amelyen ő is részt vesz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról