Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Zalaegerszegi és nyíregyházi könyvtárosok gyűjtöttek a rászorulóknak

Harmadik éve gyűjtenek tartós élelmiszert a megyeszékhely három bibliotékájában dolgozó könyvtárosok, hogy karácsony előtt e módon segítsenek a nehéz helyzetűeken.
Húsz nagy doboznyi élelmiszer gyűlt össze az elmúlt napokban, hetekben a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, a József Attila Városi Tagkönyvtárban és az Apáczai VMK-ban működő tagkönyvtárban elhelyezett ládákban. A könyvtárosok három éve határoztak az akcióról, amelyben mind az 54 munkatárs részt vett, tudtuk meg Kiss Gábor igazgatótól, akit a tegnap reggeli adományátadás után kérdeztünk.
- Az ötlet nyomán idén húsz, általunk szépen feldíszített dobozt hozhattunk el a Vöröskereszt munkatársainak, bennük liszt, rizs, cukor, olaj, margarin, s egyéb tartós élelmiszer várja, hogy egy-egy család gondjain enyhítsen - mondta a direktor. - Ilyenkor ezekre az árucikkekre van szükség, így könyv nem kerül a csomagba. Az adományunkat a Vöröskereszt nevében Benkő Lászlóné vette át. (ZAOL)
- Érmihályfalva, Nyíregyháza - Magyar Könyvtárosok Egyesülete Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének küldöttsége a napokban ajándékot vitt az érmihályfalvi Dévai Szent Ferenc Alapítvány keretein belül működő iskolaotthon gyermekeinek, köztük a keresztszülői programban patronált Sas Imikének. Imike vágyát - ami egy kerékpár volt - Vinnai Zsolt, a nyíregyházi ViniBike KSE alapító elnöke felajánlása révén tudták teljesíteni a könyvtárosok. (SZON)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról