Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Závogyán: közművelődési intézményekben is működhet posta

Kulturális pályázati lehetőségekről tárgyalt Závogyán Magdolna államtitkár Kaposváron Szita Károly polgármesterrel, intézményvezetőkkel és somogyi politikusokkal. A városházán tartott doorstep sajtótájékoztatóján elmondta: a jövőben is folytatódnak a kormányzati kulturális programok. Így a Lázár Ervin program, valamint a Déryné és a Csoóri Sándor program is. Závogyán Magdolna elmondta: a Petői Kulturális Programot a kormányzat megerősíti a jövőben, hogy még több közösség jusson támogatáshoz.

A normatív támogatásokról szólva, a kultúráért felelős államtitkár kiemelte: várhatóan a normatív támogatások nem csökkennek a jövőben sem, továbbá Somogyban nincsenek fehér foltok a kulturális palettán, hiszen minden településen, köztük az 5 ezer főnél kisebbeken is elérhetőek az alapvető szolgáltatások. Závogyán Magdolna felhívta a figyelmet a tárca és a Magyar Posta együttműködésére, amely keretében új típusú partnerprogram indul, s a közművelődési intézmények munkatársainak átcsoportosításával ott is működhet postai szolgáltatás, ahol megszűnt volna. (SONLINE)

A KIT eddig legalább 20x szorgalmazta link a könyvtárak és posták együttműködését. A most felvetett lehetőség sikere persze a szakmai és menedzsment-részleteken múlik, például, hogy sikerül-e a majdani gyakorlati megvalósítókkal együttműködve kialakítani a kereteket.
A bevonás ugyanis alapvető sikertényező, akár könyvtár, akár más közintézmény. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról