Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Zenehallgatás a világjárványban (felmérés) - A könyvtár ajánlhatna terápiásan?

A világjárványban sokan kerestek módszereket a "mentális túlélésre" egy-egy új hobbival, testmozgással vagy éppen zenehallgatással - utóbbit erősíti a csúcskategóriás audiomárkák mögött álló Sound United, amerikai felnőttekre nézve reprezentatív felmérésének eredménye is. A zenehallgatási szokásokat firtató kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy minden negyedik, otthonról dolgozó válaszadó több mint öt órán át hallgat zenét naponta, és 92 százalékuk állítja, hogy ez hozzájárul energiaszintjének megtartásához a munkavégzés alatt. A válaszadók fontos előnynek találták, hogy így nem "bolondultak bele" a kényszerű helyzetbe (85 százalék), javult a termelékenységük (85 százalék), illetve enyhült a magányérzetük (79 százalék). A megkérdezettek több, mint kétharmada szerint a zene a korábbiaknál fontosabbá vált az életükben 2020-ban, és 74 százalék állította, hogy komoly erőt adott számára egy-egy kedvelt dal vagy művész meghallgatása. "Minden eddiginél világosabbá vált, hogy sok amerikai számára a zenehallgatás nem csupán hobbi, hanem egyfajta mentőöv is lett" - summázta az eredményeket Kevin Duffy, a Sound United vezérigazgatója. Szavaiban nincs okunk kételkedni, még akkor sem, ha a felmérés a zenei világ egyik szereplőjének megbízásából készült. Hasonló tanulságra jutott néhány hónapja egy ausztrál egyetemi kutatócsoport, és növekvő zenehallgatási kedvről számoltak be kiadók, szolgáltatók is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról