Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Zeneterápia - izgalmas továbblépési lehetőség zenei könyvtárosoknak 2.

Folytatva múlt heti hírünket link ...
- A zeneterápia tehát több szinten működik, prevencióban éppenúgy, mint a különféle személyiségzavaroknál, vagy függőségeknél. És nemcsak személyiségformáló eszköz, hanem beszéd- és kommunikációs zavarok esetén is bizonyítottan segít - említi a sokak számára máig misztikusnak vélt, talán ezért sem mindenütt elfogadott terápia néhány további területét Varga Ágnes zeneterapeuta, az Európai Zeneterápiás Szövetség közép-európai régiójának vezetője. Ha valaki zenél, vagy énekel, az agyban sajátos átrendeződés, "áthuzalosodás" megy végbe.
Különösen izgalmas, hogy miközben néhány súlyosan demenciás személy már szinte semmire sem képes visszaemlékezni, még mindig felismer bizonyos dallamokat. Ez azt jelentheti, hogy a zenei tartalmaknak van az agyban egy speciális "emlékezethelyük". A legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy alzheimeres páciensek több mindenre vissza tudnak emlékezni az életükből, ha a háttérben zene szól.

Régebbi hírforrás(ok): A könyvtár hatékony lehet az Alzheimer-kór ellen link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról