Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Zöld gondolkodás az állami szektorban -- milyen a könyvtárépületek fenntarthatósága?

Az Épületenergetikai Civil Akadémia nem csupán egy oktatási tananyag, hanem egy új szemléletmód. A kezdeményezés célja, hogy az állami, önkormányzati épületek fenntartásával, korszerűsítésével, illetve az új ingatlanok építésével kapcsolatban az intézményi és igazgatási döntéshozók megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek: például a fenntartható fejlődés és az energiatakarékos építőipari technológiák területén.
Az Európai Unió stratégiai programja, az EU 2020 törekvései a magyarországi klíma- és energiapolitikai vállalásokat is tartalmazó Nemzeti Reform Programban (NRP) kerültek megfogalmazásra. A legfontosabb vállalások közé tartozik a megújuló energiaforrások arányának 14,65 százalékra emelése, az energiahatékonyság 10 százalékos növelése, és az üvegházhatású gázkibocsátás legfeljebb 10 százalékos növelése a 2005-ös értékhez képest.
Az Épületenergetikai Civil Akadémia (ÉCA) alapja egy 80 órás akkreditált felnőttképzési program, amely a jó gyakorlatokra, a különböző szektorok együttműködésére, valamint a tapasztalatok és a felhalmozott tudás integrálására épít. Az ötlet a 2012 novemberi ÉCA-konferencián született meg, és a képzés 2013 nyarán kapta meg a hivatalos akkreditált program státuszt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról