Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Zöld könyvtár, 4 pontban

A zöld könyvtár a fenntarthatóság részét képezve olyan, több tudományos területet érintő fogalom és elképzelés, amely a környezetvédelmi irányelvek és célkitűzések alkalmazásán túl magába foglalja a közintézményben a humánökológiai zöld és fenntarthatósági szempontok érvényesítését és érvényesülését. - Egyszerre: intézmény, épület, hely, állomány, szemlélet, szolgáltatás.
1. Az épületet és elemeit (pl. bútorok, világítás, energiafelhasználás) a környezettudatos épületminősítési rendszerek előírásai szerint tervezték és építették, vagy a már meglévő épületet ennek jegyében újították fel.
2. Rendelkezik zöld állománnyal (humánökológiai szempontokat, fenntartható fejlődést, környezettudatos gondolkodást, környezetvédelmet szolgáló gyűjtemény). Figyeli és gyűjti az ökológiai szakirodalmat.
3. A működésébe és szolgáltatásaiba emeli a humánökológia és a fenntartható fejlődés célkitűzéseit és az érvényesülését szolgáló elemeket és gyakorlatokat.
4. Programjaiban hangsúlyos a zöld gondolkodás társadalom mindennapi életébe való átültetése, és aktívan terjeszti a humánökológiai zöld és fenntarthatósági szempontokat.
Az illusztrációk - zöld-előadásoktól az öko-táborokig - link oldalon láthatók, s Voit Pál bocsátotta a KIT rendelkezésére.

Hírforrás: Voit Pál közlése nyomán
2016. május 09.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=zold_konyvtar
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról