Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Zöld Könyvtárak Hálózata - a SEXI modell alkalmazóiként

SEXI modell:
1. érzékenyítés - informálás (Sensitize)
2. példaadás (EXemplary)
3. Információgyűjtés (Information gathering).

A német Zöld Könyvtárak Hálózatának (Netzwerk Grüne Bibliotheken) célja, hogy információkat kínáljon arról, hogyan javíthatják működésüket a könyvtárak a klíma- és erőforrásvédelem terén, valamint a 17 fenntarthatósági cél (SDG) érdekében.
Hasznos irodalom található a Zöld Könyvtár Bibliográfia menüpontban és számos jó gyakorlatot tesznek közzé a Facebookon link és a Twitteren @NetzwerkGrueneBibliothek is. Most dolgoznak egy hírlevél alapításán. Előadások, szemináriumok, workshopok vagy képzések rendelhetők tőlük "Zöld könyvtár" és "Fenntarthatóság az ENSZ 2030-as menetrendje értelmében" témakörben.
Nyitott hálózatnak tekintik magukat, amelyhez bárki csatlakozhat.
Segítenek a kapcsolatépítésben. Olyan eszközöket vetnek be, mint könyvtári napok, regionális értekezletek, rendszeres ötletkávézók - hálózatépítés és inspirálódás céljára.
Segítik a könyvtári zöld információterjesztést. Mivel az információ kölcsönös megosztása növeli az eredményességet, együttműködnek civil társadalmi szervezetekkel, kutatókkal, politikusokkal és oktatási intézményekkel. A hálózat munkatársai - mint magánemberek - éghajlat-, környezet- és emberbarát magatartási formákkal kísérleteznek, inspirálva egymást. Megjelennek klíma- és erőforrásvédelmi tüntetéseken.
Weboldalukon látványos videógyűjteményt is kínálnak. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról