Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Zöldkönyvtári Kiáltvány 2.

Folytatva link az első részt...

5. Partnerségben dolgozni
Partnerségeket alakítunk ki más hasonló gondolkodású szervezetekkel a magán-, állami és önkéntes szektorban. Cél: a zöld programok és kezdeményezések pozitív hatásának fokozása. A tereinket és hálózatainkat arra fogjuk használni, hogy csoportokat hívjunk össze, hogy megvitassák és érdemi lépéseket tegyenek a bolygó és az emberek érdekében.

6. Fejleszd és oszd meg tudásunkat
Folyamatosan bővítjük környezetvédelmi ismereteinket, egyéni, csapat és szervezeti szinten egyaránt. Előnyben részesítjük az olyan képzést és a szakmai fejlődést, amely képessé teszi a könyvtári dolgozókat pozitív cselekvésre és környezeti szempontból fenntartható gyakorlatok kialakítására saját munkaterületükön. Támogatni fogjuk a kollektív, ágazati szintű környezetvédelmi akciókat, beleértve a könyvtárak szerepének előmozdítását a pozitív változások támogatásában.

7. Támogasd a fiatalokat
Támogatjuk a gyermekeket és fiatalokat abban, hogy vezető szerepet töltsenek be a zöld és igazságos átmenetben, és cselekedjenek otthon, az iskolában, a közösségekben és a munkahelyeken. Segíteni fogunk a gyerekeknek és fiataloknak a környezetvédelmi vita előmozdításában és hangjuk meghallgatásában.

Ez a kiáltvány használható:
- helyi stratégiák, tervek és programok alapelveiként
- cselekvési és fejlesztési területek azonosításában, fejlesztési eszközként
- helyi közösségekkel, könyvtári személyzettel és a kulcsfontosságú partnerekkel folytatott beszélgetések alapjaként, beleértve a helyi igényeknek megfelelő további részletek meghatározását
- a könyvtári értékek és törekvések kommunikálására
- érdekképviseleti dokumentumként
- hasonló gondolkodású partnerek és együttműködők azonosítására
- munkaerő-fejlesztési tervek alátámasztására.

A Zöld Könyvtárak Kiáltványának aláírásához látogass el ide:
link

A Green Libraries Manifesto kezdeményezője a CILIP, együttműködve az Arts Council England, a British Library, a Libraries Connected és a Julie's Bicycle szervezetekkel. Minden Egyesült Királyságbeli könyvtárat szeretettel várunk, hogy írja alá és ossza meg a Green Libraries Manifesto-t. (ford.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról