Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


10 millió zeneszámot tölthetnek le közkönyvtári olvasójegy birtokában

Előző lapszámunkban szóltunk már a dán Bibzoom szolgáltatásról link melynek eredeti funkciója a zeneszolgáltatás volt...
-- A kulturális portáli terület keretei között ily módon érhető el a több mint 50 ezer tételből álló digitalizált reklámfilm gyűjtemény. A zenei portáli terület a kiadókkal, közös szerzői jogkezelő szervezetekkel együttműködésben szolgáltat mintegy tízmillió zeneszámot. A bevándorló csoportok nyelvein elérhető digitális dokumentumok is ebbe a szolgáltatási körbe tartoznak.
Ingyenes felhasználói jogosultságot kap az összes konzorciumi tag (tagsági követelményként a portál finanszírozásban részt vállaló) könyvtár minden regisztrált felhasználója. A közkönyvtárakba lakóhelytől függetlenül bárki beiratkozhat. A szolgáltatások többsége az adott könyvtárban ezt követően bármely dániai lakhellyel bíró állampolgár számára ingyenesen elérhető.

Hírforrás: Könyv Könyvtár Könyvtáros 2013/12.
2013. december 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=10_millio_zeneszamot_tolthetnek_le_kozkonyvtari_olvasojegy_birtokaban
Régebbi hírforrás(ok): Terjeszkedő Bibzoom -- zene, digitális könyvtár, nemzetközi av-média, a dán könyvtárhasználóknak link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról