Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Terjeszkedő Bibzoom -- zene, digitális könyvtár, nemzetközi av-média, a dán könyvtárhasználóknak

A dán Netmusik szolgáltatás mára nevet váltott, Netmusik-ból Bibzoom lett. A névváltás pedig komoly funkcióbővülést is takar, már jóval kínál, mint ingyenesen letölthető, online zenei portál.
A Bibzoom biztosítja a Dániába bevándorló főbb társadalmi csoportok digitális könyvtári ellátását a saját nyelvükön és kultúrájuk körében. Elektronikus könyveket, filmeket és zenét széles választékban szolgáltat a délszláv térségből, Indiából, Törökországból és Pakisztánból érkezett főbb bevándorló csoportok számára, szerb, horvát, bosnyák, perzsa, török, urdu, pandzsábi és hindi nyelven.
Harmadik fő funkcióként nemzeti kulturális-történeti portálként működik. A dán történelemről, nyelvtörténetről, a reklámfilmek fejlődésének világáról számtalan érdekes információt nyújt szövegesen, (mozgó)kép és hang formában.
A három kulcsszó: zene, világ és kultúra, melyek hűen visszaadják azt a három különálló szolgáltatási réteget, amelyre a portál szerkezete épül. Mindhárom szolgáltatási területnek önálló szerkesztősége van, melynek tagjai a szolgáltatást finanszírozó könyvtári konzorciumi tagok munkatársai közül kerülnek ki.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról