Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

10 perces nemzetközi könyvtáros #92: Dokumentáld a munkádat (olvasóink szavazatára)

Az IFLA 10 perces feladatai gyakran arra szolgálnak, hogy cselekvésre szólítsák a könyvtárosokat. Például innováljanak, tanítsanak, tanuljanak. Érzékeltetik a könyvtár haladását. Emlékeztetik őket, hogy minél több embernek számoljanak be a munkájukról.
A sok tennivaló közt azonban gyakran elmarad a dokumentáció. Ekkor viszont fennáll a veszélye, hogy az emberek elfelejtik a jó ötleteket. Ezért az IFLA 92. feladata a dokumentációt tűzte ki feladatként. Nem kell kimerítőnek lennie, hiszen csak egy 10 perces feladatról van szó. Arra kérik a könyvtárosokat, hozzanak létre egy fájlt vagy nyissanak meg egy online jegyzettömböt, és írják le a legérdekesebb, legfontosabb dolgokat a tapasztalatok közül. Nem kell hosszúnak lenni, csak hogy később is emlékeztetőül szolgáljon.
A gyakorlat a reflektív gondolkodást is segíti, mivel át kell gondolni a fontos dolgokat, és hogy hol szerezték meg ezeket a tapasztalatokat. Így nem csak a jó gyakorlatok gyűjteménye lesz a lista, hanem további gondolatokat is ébreszthet.
A feladat ezúttal az IFLA stratégia 3.4. pontjához kapcsolódik, amely a célzott tanulást és a szakmai fejlődést foglalja magába. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról